Alga Spirulina este un aliment superb

Alga Spirulina este un aliment superb

Alga Spirulina este unul dintre cele mai concentrate bombe de proteine, care conţine aminoacizii esenţiali pentru organismul uman. De asemenea, proteinele ce conţin sunt uşor digerabile fără fierbere, aproape toată cantitatea este absorbită. Este foarte bogat în vitamina A, B, D, K, precum şi este o sursă de fier şi de acid gamma-linoleic, are efect benefic asupra digestiei, este un detoxifiant excelent şi alcalin, protejează inima, revigorează sistemul imunitar, contribuie la înfrăngerea cancerului: Nu degeaba este denumit un aliment superb!

În Japonia, Spirulina este consumată de mult timp în scop medical – specia cea mai cunoscută este Spirulina maxima Bernard, Spirulina major Kutz şi Spirulina platensis – care este în mod deosebit bogat în minerale, vitamine şi enzime. Şaizeci şi cinci la sută conţine proteine complete, deci se poate regăsi toate aminoacizii importanţi pentru organismul uman, de asemenea, conţine multe aminoacizi esenţiali.

Unicitatea proteinelor ce conţine, faţă de alte tipuri de alge, este faptul că are un component de peretele celular proteină-zahăr uşor digerabil, astfel este aproape complet absorbit fără preparare, de aceea, alga spirulina compensează consumul de carne grase.

Zece grame de alge spirulina acoperă necesarul zilnic de complexul de vitamina B, precum şi mai mult de trei ori cantitatea de vitamina A, D şi K, aproximativ 70 la sută necesarul de fier. Dintre carbohidraţi, ramnoza este cea mai importantă, care are rol în producţia de glucoză. De asemenea, este bogată în calciu, fosfor, magneziu, fibre care ajută digestia, acizi graşi esenţiali, acid gama-linolenic care contribuie la sănătatea articulaţiilor şi a inimii, carotenoide cu efect antioxidant, ficobiline cu efect imunostimulator, antioxidant, anti-inflamator, xantofil împotriva cancerului, precum şi metalotionine care leagă izotopii radioactivi. Taie pofta de mâncare, creşte muşchii, are un conţinut scăzut de carbohidraţi, astfel se poate consuma în timpu curelor de slăbire.

Datorită componentelor, alga spirulina poate fi utilizată pentru tratarea şi prevenirea multor boli. Puterea de vindecare nu se pierde nici sub formă uscată/pudră.

Alga spirulina cea vindecatoare

Efectele asupra sănătăţii sunt foarte diversificate. Întăreşte sistemul imunitar, promovează alcalinizarea corpului şi detoxifierea, este un antioxidant eficient, leagă radicalii liberi. Anti-inflamator şi antiviral, protejează ficatul, purifică sângele, vasodilatator. Consumul regulat ajută la reglarea nivelului de colesterol, deoarece reduce nivelul colesterolul LDL – colesterolul rău. Cu ajutorul algei spirulina poate fi prevenită bolile cardiovasculare, precum şi hipertensiunea.

Este eficient împotriva cancerului

Alga spirulina este unul dintre cel mai eficient tratament împotriva cancerului – în mod deosebit, împotriva cancerului format în cavităţi bucale. Stimulează autoapărarea natural a organismului, activează celulele ucigaşe, iar sărurile minerale protejează împotriva radicalilor liberi. De asemenea, ficocianina, responsabilă de culoarea albastru-verzui, contribuie la prevenirea cancerului, precum şi conţinutul de clorofilă, care ajută detoxifierea organismului. Facilitează digestia sănătoasă, este antibacterial şi antifungic eficient, se poate utilize cu success împotriva înmulţirii de candida. Conţinutul de cisteina are rol în prevenirea şi tratarea ulcerului gastric, aminoacizii esenţiali şi vitamina B12 întăreşte sistemul nervos, precum şi stimulează funcţionarea creierului. Alga spirulina este eficace în reducerea simptomelor alergice – urticarie, rinoree, lăcrimare – deoarece împiedică creşterea nivelului de histamină. Poate fi un ajutor în cazul diabtului zaharat de tip 2, deoarece scade nivelul de trigliceride al sângelui şi creşte DHL, cantitatea de colesterol bun, elimină inflamaţia sistemică cauzată de rezistenţa la insulină.

Aţi ştiut?

Merită să adăugăm produse cu alga spirulina în alimentaţia animalelor de companie, care întăreşte inima şi este antioxidant, astfel conferă o blană mai frumoasă a animalelor de companie.

Cură de curățarea intestinului pentru o digestie sănătoasă 1

Una dintre funcţiile principale ale ficatului este de a selecta şi de a colecta toxinele ajunse în organsim, respectiv să ajute la eliminarea acestora din organsim. Dar uneori şi filtrele necesită să fie curăţate… Despre multe produse din comerţ se pronunţă că are efect detoxifiant şi dea-dreptul nu sunt puţine dintre aceştia care sunt spre folosul nostru. Dar pentru a efectua o cură compl...
Citiţi mai departe

Ganoderma este un elixir al vieţii disponibil pentru toată lumea 55

Ganoderma – Ganoderma lucidum – sub altă denumire Reishi sau Ling zhi datorită gustului amar nu poate fi consumată în stare crudă, dar decoctul este bun pentru vindecarea sau prevenirea multor boli. Este un antioxidant puternic care ajută efcicient în tratarea cancerului şi a tulburărilor de autoimunitate, iar datorită efectului de curăţarea sângelui şi a ficatului este un detoxifiant excelent. Ar...
Citiţi mai departe

Sănătos cu ceai verde 53

Puţine lucruri simple în lume cauzează o plăcere atât de mare ca şi un pahar de ceai rece într-o căldură nesuportată, sau o ceaşcă fierbinte în zilele friguroase. Iar dacă alegem ceaiul verde, nu numai că ne revigorează şi ne încălzeşte, dar contribuie şi la sănătatea organismului nostru: Deoarece ceaiul verde este un antioxidant şi detoxifiant perfect, reduce nivelul de colesterol, ajută la preve...
Citiţi mai departe