Germeni de gâu: alegere bună împotriva cancerului

Germeni de gâu: alegere bună împotriva cancerului

Germenii de grâu un „concentrat de sănătate” original, conţine o cantitate mare de aminoacizi, acizi graşi, minerale, proteine şi vitamine. În mod special este bogat în vitamina E cu efect antioxidant, datorită căruia germenii de grâu luptă cu succes împotriva procesului de îmbătrănire, precum şi împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili pentru formarea cancerului.

Recolta de grâu este alcătuită din patru părţi, adică germenii (embrion), ţesutul nutritiv (endospermium), coaja de seminţe (testa) şi pericarpul (pericarpium). Din punct de vedere fiziologic, germenii care se situează în partea de jos sunt cei mai preţioşi, care de fapt este seminţa în stadiu de embrion.

Substanţele fitoactive, calciu, potasiu, fosfor, sulf, zinc, cupru, fier, magneziu, mangan, molibden, seleniu, siliciu, lecitină,c complexul de vitamina B, vitamina A şi vitamina D, pot fi găsite în germeni de grâu, de asemenea conţin o cantitate mare de vitamina E. Ultima substanţă încetineşte în mod natural formarea bolilor degenerative în urma poluării aerului, precum şi întăreşte eficient sistemul imunitar. Vitamina E are un rol important, de asemenea, şi în tratarea cancerului: Inhibă înmulţirea celulelor cancerigene, previne degradarea ADN-lui, poate fi folosit cu succes în lupta împotriva cancerului de prostată. Ajută la prevenirea bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare, precum şi bolilor pulmonare. Un alt ingredient activ al germenilor de grâu este octacosanol-ul, care este un alcool saturat alcătuit din 28 de atomi de carbon. Deoarece contribuie la îmbunătăţirea rezistenţei noastre fizice şi psihice, consumul de germeni de grâu este recomandat, în mod specialpentru sportivi activi, precum şi pentru studenţi. Octacosanol-ul îmbunătăţeşte fertilitatea masculină, relaxează spasmul muşchilor datorită stresului, stimulează simţurile şi accelerează reflexele. Germenii de grâu cu ingredientele sale active scade nivelul de colesterol din sânge, echilibrează funcţionarea organismului.

Rafinare şi cereale integrale

Din păcate la germenii de grâu se elimină bobul împreună cu carcasa exterioară a miezului care conţine fibre vegetale care nu sunt solubile în apă, complexul de vitamina B, minerale, proteine şi substanţe fitoactive, pe parcursul procesului de rafinare, astfel în făină nu mai sunt incluse ingredientele cele mai importante ale plantei. Acest loc are loc, în general, pentru ca produsul finit să aibă un termen de valabilitate cât mai lungă.

În schimb, la făina integrală sau la produsele de panificaţie, pastele integrale, sunt măcinate boabele de grâu nedecojite, astfel nu sunt lipsite de valoarea nutritivă originală. Extracţia de germeni de grâu practic este un proces foarte simplu, adică după ce este măcinat, făina se trece prin sită. La finalul procedurii ce rămâne, adică sfărămiturile albe şi pufoase pot fi consumate în sine sau împreună cu alte alimente, iaurturi, salate. Este recomandat consumul de aproximativ 50 de grame de germeni de grâu pe zi. În acelaşi timp, cele mai sănătoase ingrediente nu sunt uscate, conţine germenii de grâu proaspăt recoltaţi. Din punct de vedere al nutriţiei, consumul acestora este cel mai recomandat. Se poate cultiva foarte simplu şi acasă: seminţele de grâu se înmoaie în apă, iar după 3-4 zile se poate consuma.

Program de curăţarea intestinelor 228

Curăţenia este pe jumătate sănătate-cunoaştem cu toţii proverbul. N-am gândi cât de drept este aceasta când vorbim despre curăţenia internă a organismului. Dacă ne uităm de jur împrejur în toaleta unei familii, găsim foarte multe cosmetice. Găsim diferite soluţii pentru curăţarea şi tratarea pielii, ale mâinilor, ale picioarelor, al părului, al feţei şi al dentiţiei. Nici cantitatea de medicame...
Citiţi mai departe

Sănătos cu ceai verde 219

Puţine lucruri simple în lume cauzează o plăcere atât de mare ca şi un pahar de ceai rece într-o căldură nesuportată, sau o ceaşcă fierbinte în zilele friguroase. Iar dacă alegem ceaiul verde, nu numai că ne revigorează şi ne încălzeşte, dar contribuie şi la sănătatea organismului nostru: Deoarece ceaiul verde este un antioxidant şi detoxifiant perfect, reduce nivelul de colesterol, ajută la preve...
Citiţi mai departe

Ganoderma este un elixir al vieţii disponibil pentru toată lumea 217

Ganoderma – Ganoderma lucidum – sub altă denumire Reishi sau Ling zhi datorită gustului amar nu poate fi consumată în stare crudă, dar decoctul este bun pentru vindecarea sau prevenirea multor boli. Este un antioxidant puternic care ajută efcicient în tratarea cancerului şi a tulburărilor de autoimunitate, iar datorită efectului de curăţarea sângelui şi a ficatului este un detoxifiant excelent. Ar...
Citiţi mai departe