Viaţă dulce cu stevia

Viaţă dulce cu stevia

Regula de aur a curelor de slăbire este alimentaţia fără zahăr. Dar ce poate să facă cel care nu doreşte să renunţe la aromele dulci? Din fericire, există o soluţie: Planta Stevia rebaudiana (Stevia) este nu numai un înlocuitor natural de zahăr, dar are o serie de efecte fiziologice benefice, de asemenea, conţinutul de calorii este nesemnificativ, astfel este un accesoriu util al curei de slăbire.

Stevia face parte din familia Daisy, provine din SUA, este cunoscută mai mult de două sute de specii, doar Stevia rebaudiana poate fi folosită ca şi îndulcitor. Doar de căţiva ani este recunoscută la noi ca şi îndulcitor natural, cu toate că în America este folosită de secole. Această plantă ne aminteşte de busuioc care are o rezistenţă faţă de o climă mai răcoroasă, cea mai valoroasă parte fiind frunza, care este bogată în cesiu, zinc, fosfor, potasiu, cobalt, magneziu şi fier. Conţine cantităţi semnificative de vitamina A, E, C şi P, precum şi aminoacizi, pectine, acid nicotinic şi beta-caroten.

Este mult mai dulce decât zahărul şi mult mai sănătos

Datorită glicozidelor derivate din stevia (steviosid) ce se găsesc în frunzele de stevia este de trei sute de ori mai dulce decât zahărul, în plus, este aproape lipsit de calorii, astfel cei care urmează o cură de slăbire poate să folosească liniştit. În cazul curei de slăbire este suficient să ronţăim câteva frunze de stevia ca să eliminăm foamea chinuitoare. Dispune de o serie de efecte de vindecare şi de păstrarea sănătăţii: Reduce inflamaţia, întăreşte sistemul imunitar, contribuie la prevenirea cancerului. Reglează nivelul de glicemie din sânge şi nivelul de insulina, stimulează pancreasul, astfel este recomandat pentru cei care suferă de diabet zaharat 1 şi 2. Deoarece stevia reduce cantitatea de colesterol LDL (nociv), precum şi tensiunea arterială, are rol în evitarea bolilor cardiovasculare. Nu deteriorează dinţii nici în timpul utilizării prelungite, chiar efectul antibacterian ajută la prevenirea cariilor dentare, în acelaşi timp ajută la renunţarea alcoolului, tutunului, precum şi reduce poftele după dulciuri. Îmbunătăţeşte digestia, calmează tractul intestinal şi stomacul. Dispune de proprietăţi antifungice, astfel se poate folosi în terapiile împotriva ciupercii Candida. Mai mult decât atât, stevia sub formă de soluţie, încetineşte procesul de îmbătrănire al pielii, poate fi folost pentru arsuri, eczeme, ciupercă la picior şi pentru tratarea seboreei.

Crud sau fiert-prăjit

Majoritatea substanţelor active ale steviei rămân active chiar după o perioadă mai lungă de timp – de exemplu, după deshidratare. Deoarece rezistă la temperatură ridicată până la douăsute de grade, spre deosebire de alţi îndulcitori, nu îşi pierde efectele benefice nici în timpul gătitului, precum şi nu îşi pierde aroma în băuturile calde. Cu toate că, stevia nu are efecte adverse, toxice nici în cantităţi mari, consumul exces – mai ales în timpul curei de slăbire – poate provoca diaree severă şi în urma pierderii de lichide poate reduce drastic tensiunea arterială.

Aţi ştiut?

Cu un pic de efort putem să cultivăm acasă stevia. Se dezvoltă bine în parapeţi pe balcon, din primăvara până toamna târziu se poate planta în grădină, dar în timpul iernii are nevoie de spaţiu ferit de îngheţ. Trebuie udat regulat, dar cu puţină apă, să avem grijă să beneficieze de lumina soarelui cât de mult este posibil. Este bogat verde, deja cu o bucată de frunză putem să îndulcim cafeaua obişnuită de dimineaţa.

De ce este necesar un program de curățarea intestinului? 179

Deși, în prezent, curățarea intestinului este un subiect foarte popular, nu este o noutate, deoarece în întreaga lume este cunoscută de secole întregi o serie de metode naturale de curățarea intestinului. această tradiție continuă și în ziua de azi. Există multe produse pe piață care satisfac nevoia de curățarea intestinului fără substanțe chimice toxice. Listă de verificare pentru curățarea in...
Citiţi mai departe

Cură de curățarea intestinului pentru o digestie sănătoasă 107

Una dintre funcţiile principale ale ficatului este de a selecta şi de a colecta toxinele ajunse în organsim, respectiv să ajute la eliminarea acestora din organsim. Dar uneori şi filtrele necesită să fie curăţate… Despre multe produse din comerţ se pronunţă că are efect detoxifiant şi dea-dreptul nu sunt puţine dintre aceştia care sunt spre folosul nostru. Dar pentru a efectua o cură compl...
Citiţi mai departe

Obţinerea unui abdomen plat cu curăţarea intestinului, fără înfometare! 104

Un abdomen plat este estetic, pentru mulţi indivizi reprezintă viitorul dorit faţă de el însuşi, pe lângă acestea sugerează sănătate şi ne face să fim atrăgători. Un abdomen plat este important şi pentru acelea care nu au ca scop atingerea forţei musculare, sau abdomenul „cu pătrăţele”. Fără abdomen plat putem uita hainele la modă, ca de exemplu topurile care ajung până la buric, tricourile sub...
Citiţi mai departe